Make your own free website on Tripod.com
Workshop     |   home
                                                  
Balletpakje
Wat heb je nodig:

Stukje stof,ik heb dunne katoen gebruikt.
4 stukjes fijn gemaasde tulle van 4cm breed en 18cm lang.
Tacky glue.
Plat smal bandje.
Klein strassteentje.
2x 4,5cm bandje voor schouderbandjes.
Naaigaren.
  Het pakje
Knip het patroontje uit enkele stof met aan de zij- en kruisnaden een klein naadje.Niet aan de bovenkant en de pijpjes,deze smeer je in met een klein beetje Tacky glue om rafelen te voorkomen.

Naai de zijnaadjes en het kruisje dicht,keer het geheel om.Lijm nu de schouderbandjes aan en langs de pijpjes en bovenkant het stukje plat band.Maak een klein strikje en plak dat middevoor op het pakje.Lijm hierbovenop het strassteentje.


      De tu-tu.
Leg nu de stukjes tule op elkaar en vouw ze dubbel.Rijg een draadje langs de vouwnaad en rimpel het in tot het mooi om het pakje past.Naai nu met kleine steekjes de tu-tu aan het pakje vast.


De balletschoentjes.

Wat heb je nodig,
Satijnband 6mm breed(voor de foto's breder band gebruikt)
Klein stukje dun soepel suede.
Smalle glansende bandjes
Tacky glue
Strassteentjes.Neem een stukje satijnband en zoek ongeveer het midden op.Vouw nu de linker- en de rechterkant van het bandje naar achteren zodat er een neusje ontstaat.Vouw het zo dat de neus bijna geheel dichtvalt,de wreefbreedte is dan ongeveer 15mm.De bandjes die je naar achteren hebt geslagen vallen nu OVER elkaar heen.Lijm deze vast met wat Tacky glue.Laat goed drogen.


Knip het lintje wat bovenop ligt nu kort af.Vouw het andere lintje met een slag naar achteren (dus van je af),zet vast met Tacky.
Dan weer naar voren vouwen(dus naar je toe)zodat een hieltje ontstaat.Plak het lintje vast aan de onderkant van het voorvoetjeEr blijft een opening bij het hieltje.Knip het overtollige lint af.
Knip een binnezooltje van de suede,kijk hoe groot het moet zijn.Maak het wat smal met afgeronde hoeken.Plak dit in het schoentje en laat het over het gaatje vallen. Knip nu onderzooltjes,houd ze smal en een klein stukje van de neus af.Plak nu schuin aan de zijkant de lintjes waar de schoentjes mee vast geknoopt worden.Als afwerking kan je op de wreef van het schoentje een strassteentje of strikje lijmen.